Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Κριθαράκι Κοκκινιστό με Κιμά Σόγιας

Για 4 μεγάλες μερίδες

Υλικά:
2 κούπες κριθαράκι
1 κούπα κιμάς βιολογικής μη τροποποιημένης σόγιας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μισό πακέτο πουμαρό ή δυο μέτριες ντομάτες στο μπλέντερ
αλάτι, πιπέρι, κάρυ
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό να βράσουν μαζί με τον κιμά της σόγιας και τη ντομάτα. Μόλις βράσουν, ρίχνουμε το κριθαράκι μαζί με τα μπαχαρικά μας, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, και αφού έχει αρχίσει να μαλακώνει το κριθαράκι ρίχνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι χρειάζεται κι άλλο νερό, προσθέτουμε αλλά καλό είναι να είναι ζεστό το νερό που θα προσθέσουμε και όχι κρύο ή βρίσης.

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Καλοκαιρινή Ευκολόσουπα

Υλικά:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κολοκυθάκια κομμένα
1-2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 ψιλοκομμένη ντομάτα
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
άνηθο ψιλοκομμένο
σκόρδο σε σκόνη
κύμινο
ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με λίγο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση (εναλλακτικά μπορείτε να τα τσιγαρίσετε αν σας αρέσουν οι πιο βαριές γεύσεις). Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά μας και ρίχνουμε κι άλλο νερό. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας τα μπαχαρικά μας και τα μυρωδικά μας. (Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά.) Αν δεν έχουμε τσιγαρίσει τα κρεμμύδια, ρίχνουμε και το ελαιόλαδο λίγο πριν μαλακώσουν τα λαχανικά μας και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει και την τρώμε σκέτη ή με ψωμάκι.

Είναι ιδιαίτερα ελαφριά ως σούπα και μου την πρότεινε ο Χρήστος =).

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Σπιτική μαγιονέζα χωρίς αβγό



Υλικά:
* 1 ποτήρι του κρασιού γάλα εβαπορέ
* 1 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
* 1 ποτήρι του λικέρ χυμό λεμονιού
* 1 κ.σ. μουστάρδα
* λίγο αλάτι


Εκτέλεση:
1. Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ (εγώ τα έβαλα στo μούλτι) και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
2. Είναι έτοιμη για χρήση.


**Τη συνταγή αυτή την πήρα από εδώ. Είναι πολύ εύκολη και με ενθουσίασε και γευστικά!!!

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Μεσογειακά Νουντλς

Υλικά:
1 πακέτο wok noodles Asia (από 100% σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, θα τα βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων)
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
μερικά κλωναράκια άνηθο
μερικά άγρια αποξηραμένα μανιτάρια
μερικές λιαστές ντομάτες
ένα μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
μερικά κουταλάκια κάπαρη
ελαιόλαδο
σόγια σος
αλάτι
τζίντζερ σε σκόνη
κάρυ

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγανάκι ή wok ή κατσαρόλα, βάζουμε το κρεμμυδάκι με το κολοκυθάκι και τη λιαστή ντομάτα. Ρίχνουμε επίσης τη σόγια σος, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μας, μαζί με λίγο νεράκι και αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά μας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον άνηθο, τα μανιτάρια και την κάπαρη και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά. Δεν χρειάζεται να μαλακώσουν πλήρως, όσο πιο τραγανά είναι τόσο πιο ιδιαίτερη είναι η γεύση τους.
Συνεχίζουμε με τα Noodles. Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε τα noodles και τα αφήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά. Μετά τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην άλλη μας κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.