Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Μακαρόνια με ροζέ σάλτσα βότκας

Υλικά:
-μακαρόνια
-1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους
-1 κονσερβα μικρή μανιτάρια ή φρέσκα ό,τι σας αρέσει
-1/4 μιας πιπεριάς πράσινης (ή ό,τι άλλο χρώμα μας βρίσκεται)
-1 κρέμα γάλακτος μικρό μέγεθος (αν θέλετε χρησιμοποιήστε και φυτική)
-1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
-1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
-λίγη βότκα περίπου ενα φλυτζανάκι του καφέ ( ανάλογα κιολας την ποσότητα που έχουμε)
-λίγο σκόρδο σε σκόνη
-αποξηραμένο βασιλικό
-τυρι τριμμένο πχ κεφαλοτύρι
-αλάτι και πιπέρι
-πάπρικα γλυκιά
-λίγο τζίντζερ σε σκόνη
-ελαιόλαδο
-λίγο νεράκι

Εκτέλεση:
1) Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι νερό και φτιάχνουμε τα μακαρόνια με τον γνωστό τρόπο.
2) Σε ενα άλλο κατσαρολάκι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην αρπάξουν.
3) Όταν το κρεμμύδι αρχίσει και γίνεται διάφανο προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα φέρνουμε μερικές σβούρες. Προσθέτουμε και το αποξηραμένο σκόρδο.
4) Τώρα ήρθε η ώρα να το μεθύσουμε. Ρίχνουμε τη βότκα λοιπόν μέσα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοολ ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
5) Μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την πάστα και την κέτσαπ και ανακατεύουμε.
Βαζουμε και 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε πιπέρι, πάκρικα, τζίντζερ και αλάτι με φειδώ γιατί θα βάλουμε και το τυρί μετά!
6) Όταν δούμε ότι αρχίζει να δένει (δεν θέλει και πολύ ώρα) ρίχνουμε και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το τυρί μετά από λίγο.
7) Δεν ξεχνάμε να δοκιμάζουμε για τυχόν βελτιώσεις από αλάτι ή πιπέρι πχ.
8) Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 4-5 λεπτά να ξεκουραστεί το φαγητό. Στο μεταξύ έχουν γίνει τα μακαρόνια. Οπότε μπορούμε να σερβίρουμε! Καλή όρεξη!!!

Υ.Γ.: Συγνώμη αλλά φωτογραφία δεν πρόλαβα να βγάλω γιατί το φάγαμε...! Η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης με επιρροές από τον Σαλμαρίλιαν και τη γνωστή μακαρονάδα των εστιατορίων πένες με σολωμό και βότκα.

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Μακαρόνια σαν σουφλέ



Υλικά:
- Μακαρόνια βίδες (ή άλλα της αρεσκείας σας)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- Λίγη κόκκινη πιπεριά
- 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
- Λίγο καλαμπόκι
- 1 κρέμα γάλακτος
- Τυρί τριμμένο για μακαρόνια
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα γλυκιά ή καυτερή ότι προτιμάτε
- Σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση:
1)Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
2)Τεμαχίζουμε τα λαχανικά μας ή σε κυβάκια ή σε μικρά μπαστουνάκια ή όπως αλλιώς μας βολεύει.
3)Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά. Δεν ξέρω ποια σειρά είναι η σωστή αλλά εγώ συνήθως βάζω τα πιο σκληρά υλικά πρώτα δηλαδή κρεμμύδι, πιπεριά και καρότο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα με τελευταία τα μανιτάρια επειδή συνήθως βγάζουν νερό.
4)Όταν τα δούμε όταν έχουν ψηθεί λίγο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά για να μην πιάσει. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας δηλαδή αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
5)Εν τω μεταξύ, τα μακαρόνια θα έχουν γίνει οπότε μόλις δούμε ότι έδεσε η σάλτσα λίγο τα ρίχνουμε μέσα και αυτά και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε και το τυρί αλλά κρατάμε λίγο για να ρίξουμε από πάνω.
6)Τέλος, βάζουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα μέσα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. Τα ψήνουμε στους 220ο C σε φούρνο με αντιστάσεις για λίγη ώρα μέχρι να το δείτε να πάρει χρώμα.

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Δροσιστικός Χυμός Καρπούζι

Υλικά:

1 φλυτζάνι χωρίς κουκούτσια καρπούζι
1/2 φλυτζάνι θριματισμένο πάγο
1 κουταλάκι μέλι
μία πρέζα πιπέρι
2 φυλλαράκια δυόσμος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τον δυόσμο. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με το δυόσμο. Πίνεται παγωμένο

Από τη σελίδα: http://www.alphamega.com.cy/el/freskos-xymos