Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2008

Γίγαντες στον φούρνο

Υλικά:
½ κιλό γίγαντες
2-3 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 γαρύφαλα (προαιρετικά)
1 καρότο ψιλοκομμένο
Σέλινο (όσο σας αρέσει)
½ κιλό ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε ½ κιλό γίγαντες σε χλιαρό νερό με 2-3 φύλλα δάφνης, τους μουσκεύουμε από την προηγούμενη και τους στραγγίζουμε. Τους βράζουμε στην κατσαρόλα με ζεστό νερό για 45 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι, τα γαρύφαλλα (προαιρετικά), το καρότο και το σέλινο.
Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε ταψί μαζί με ½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ελαιόλαδο και λίγο νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2008

Δημιουργικό φαγητό με γίγαντες

Υλικά:
½ κιλό γίγαντες
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο
1 ψιλοκομμένη ντοματοπιπεριά (Φλωρίνης)
½ κουτί πουμαρό
¼ κούπας κιμά σόγιας
¼ κούπας πλιγούρι
Αλάτι, πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τους γίγαντες να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό αρκετό ώστε να τους σκεπάζει και μαζί με όλα τα συστατικά μας. Ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε για 40-50 λεπτά. Όταν αρχίσει να γίνεται προσθέτουμε και το λάδι μας.