Υλικά
½ κιλό τσουκνίδες τρυφερές
½ κιλό σπανάκι
2 κρεμμύδια τριμμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
½ κούπα μάραθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 κούπα φρυγανιά
Για το φύλλο:
½ κούπα νερό
½ κούπα γάλα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι θυμάρι
Ή βασιλικό ή μαϊντανό
½ κιλό αλεύρι
Παρασκευή
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το βότανο. Κάνουμε λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε μέτριο ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Βράζουμε τις τσουκνίδες και το σπανάκι για 5 λεπτά, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σπανάκι, τις τσουκνίδες και το μάραθο και τσιγαρίζουμε να εξατμισθούν τα υγρά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά.
Με το μισό ζυμάρι ανοίγουμε φύλλο και το στρώνουμε στον πάτο και τα τοιχώματα λαδωμένου ταψιού.
Απλώνουμε πάνω τα χόρτα και σκεπάζουμε με δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε τις άκρες των φύλλων, αλείφουμε με χτυπημένο αβγό, πασπαλίζουμε με σησάμι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, 1 ώρα περίπου (ή σε χαμηλό φούρνο για περισσότερη ώρα).